Естетска стоматологија

Естетска стоматологија

Естетиката е интердисциплинарна гранка на стоматологија која ги соединува сите области во стоматологијата. Оштетување на забната површина од повеќе причини (кариес,траума) условува терапија со пломба, протетска надокнада...


Современата стоматологија наместо вообичаените пломби ни нуди порцелански инлеј пломби кои се изработуваат во заботехничка лабараторија, а онлеј пломби може да надокнадат дури и поголемо оштетување на на забот. Овој начин на лекување е поскап, но многу подобар и поквалитетен со што се сочувува структурата и трајноста на забите.

Избелување на заби

Зависно од посакуваната боја постапката се одредува индивидуално.
Безболна метода, сигурна и со видливи резултати во времетраење од 30 до 45 минути.

Забен накит

Поставување на забниот накит е потполна брза, безболна и едноставна метода.
Дискретниот сјај и убавината на цирконот го привлекува погледот на секој на кој Вашата насмевка е упатена.
Smile Makeover

-чистење и полирање на заби
-белеење на заби
-циркон

Дермални филери

Хијалуронската киселина е природна состојка која има голем дел во изградба на нашата кожа во балансот на водата и овозможува добра хидратација.Со хијалуронските филери најчесто се пополнуваат веќе формираните бори со цел подмладување.


Нивната намена е за третирање на сте делови на лицето, се рехидрира кожата и доаѓа до регенерација на колагенот и создавање на нов колаген. Најважно е да се нагласи дека филерите овозможуваат да се задржи природниот изглед. Кај млади особи каде што борите се уште не се толку изразени, се користат филери со помала концентрација. По апликација резултатите се веднаш видливи.


Естетска стоматологија
Commodo purus sit amet

Естетска стоматологија

Современа метода

Quisque venenatis mi at

Забен накит

Дискретен сјај и убавина

Cras gravida tristique odio sit

Избелување на заби

Секогаш насмеани

Quisque venenatis mi at

Дермални филери

Природен изглед

Copyrights ©2015: Ортодонција М